< Terug naar overzicht

LinkedIn verovert de werkvloer

Steeds meer Belgische werknemers maken gebruik van Facebook en LinkedIn. Één op de drie heeft een smartphone.

Het gebruik van sociale media op het werk is verdubbeld tegenover vorig jaar. 14 procent van de Belgische werknemers hanteert Facebook. LinkedIn wordt al door 40 procent van de medewerkers gehanteerd. Dat staat in de recente studie van Unisys over de ‘Consumerization of IT’.

Daaruit blijkt dat Belgische bedrijven iets sneller inspelen op nieuwe technologie dan in het buitenland.

Eén op de drie werknemers maakt gebruik van een smartphone. Opvallend is dat bijna één op de tien zelf zijn smartphone aankoopt.

Dat kan een besparing betekenen voor een onderneming, maar ook de support is belangrijk. Zeven op de tien van hen stapt immers naar de IT-afdeling als er wat aan de hand is met het toestel.

Het IT-departement kampt vooral met problemen over veiligheid, het opstellen van gebruiksregels en heeft vooral te weinig medewerkers om alles op te volgen, leert het onderzoek.

De helft van de Belgen geeft toe dat ze in bed e-mailen, sms'en of op sociale media zitten. Eén op de vijf doet het zelfs in bed voor het werk. Gevaarlijker is dat ongeveer de helft vertelt dat ze ook in de wagen berichten verzenden.

Bron: Datanews

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen