< Terug naar overzicht

Liever insecten eten dan conflicten oplossen

Managers gaan zakelijke conflicten massaal uit de weg. Een ruime meerderheid (69%) is sneller geneigd in een restaurant een fles wijn terug te sturen dan zijn eigen baas met diens matige prestaties te confronteren. Bijna 1 op 10 managers (8%) is zelfs bereid een hele week insecten te eten zolang hij maar geen conflict moet aankaarten.

De wat onrustwekkende cijfers komen uit een survey die het CEDR (Centre for Effective Dispute Resolution) hield in 600 Britse organisaties. Ze tonen aan dat managers de problemen op de werkvloer en tussen collega’s niet aanpakken en dat ze het gevoel hebben (37%) niet adequaat onderricht te zijn om zakelijke conflicten op te lossen.

De zakelijke conflicten gaan niet alleen over spanningen tussen collega’s of in de relatie met oversten, maar ook over de irritaties met betrekking tot ontevreden klanten of businessdoelen die niet gehaald worden. De helft van de managers (49%) gaat liever naar een bijeenkomst waar ze niemand kennen, dan dat ze een klant de harde waarheid vertellen. Een derde (35%) zou nog minder opzien tegen een eerste parachutesprong dan tegen het aan de kaak stellen van een probleem binnen het eigen team en ongeveer een even groot deel (27%) scheert nog liever zijn hoofd kaal dan dat. Dat 8% van de managers nog eerder een week insecten eet dan conflicten aan te pakken, kunnen wij ons op de redactie nauwelijks voorstellen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen