< Terug naar overzicht

Liefde gedijt op de werkvloer

Een derde van de Belgen werd wel eens verliefd op een collega en 18 procent knoopte effectief een relatie aan. 12 procent ontmoette zijn huidige partner op het werk. Zo blijkt uit een enquête van Vacature.

Vacature nam van 1 tot en met 5 februari 2011 een online enquête af waar 1.970 geregistreerde gebruikers van vacature.com en references.be aan deelnamen. De deelnemers waren hoogopgeleide vrouwen (51 procent) en mannen (49 procent) die in vast dienstverband werken en een vaste partner hebben.

Maar werk en liefde gaan niet altijd goed samen. Een kwart zegt dat zijn of haar job regelmatig voor spanningen zorgt in de relatie. De meest aangehaalde reden zijn ‘vaak te laat thuis komen’ en ‘moe zijn door het werk’.

Uit de rondvraag blijkt ook dat 18 procent van de ondervraagden voorrang geeft aan de eigen carrière. 15 procent geeft voorrang aan de carrière van de partner en 62 procent vindt de carrière van beide partners evenwaardig. Van de 15 procent die voorrang geeft aan de carrière van de partner is meer dan helft daar zelf niet gelukkig mee.

Driekwart van de ondervraagden zou nooit zijn relatie op het spel zetten voor zijn of haar carrière, een kleine minderheid (7 procent) zou dat wel doen mocht er zich een mooie gelegenheid voordoen op het werk.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen