< Terug naar overzicht

Liefde en seks op het werk: vergeet uw ‘love policy’ niet

Op het werk ontstaan wel wat verhoudingen. Wat niet mag verbazen. Samenwerken kan aanzetten tot haat, maar evengoed tot liefde. Maar hoe reageert een bedrijf daar best om? Hoe voorkomt u dat een verhouding negatieve gevolgen heeft voor het werk?

Volgens een onderzoek van HR-dienstengroep Unique is meer dan de helft van de werknemers al verliefd geweest op een collega. Zo’n 35 procent van hen zijn ook een verhouding begonnen op het werk.

Gedragscode


Liefde op het werk kan echter zorgen voor allerhande problemen, zeker als de tortelduiven tot een verschillend hiërarchisch niveau behoren. Jaloersheid, gunstbehandelingen, haat en een verpeste werksfeer kunnen het gevolg zijn.
Of hebt u gewoon schrik dat de vlinders in de buik de productiviteit niet ten goede zullen komen? Organisaties krijgen dan ook de raad om een gedragscode op te stellen. Misschien mogen we wel van een ‘love policy’ spreken?

Celibaat op de werkvloer


In die gedragscode kan u de geliefden aanmanen tot enige discretie, al moeten ze hun verhouding wel zo vlug mogelijk melden. Op die manier kan nagegaan worden of er maatregelen nodig zijn om de werksfeer niet te bederven.
Sommige organisaties zorgen zelfs voor celibaat op de werkvloer: de geliefden worden op een verschillende afdeling aan het werk gezet (wat in sommige gevallen geen sinecure is).

Geen seks op het werk


In die gedragscode staan best ook de zaken waarvan u vindt dat ze niet door de beugel kunnen. Vele organisaties verbieden fysieke intimiteiten op het werk.
Ook bij affaires tussen bazen en ondergeschikten wordt wel eens vaker ingegrepen door één van hen naar een ander departement te sturen.

Bron: HR Praktijk

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen