< Terug naar overzicht

Lessen nodig in sociaal overleg?

Wie zijn vakkennis inzake sociaal overleg wil verdiepen en verruimen, kan de Social Academy van het VBO volgen. HR Square ondersteunt deze opleiding.

De VBO Social Academy is een cyclus van zeven namiddagsessies over de verschillende aspecten van het sociaal overleg die het VBO organiseert in de periode september 2008 tot juni 2009. Coördinator Manou Doutrepont, directeur van het sociaal departement van Fevia (de federatie van de voedingsindustrie, die lid is van het VBO): “Het sociaal overleg bepaalt zowat 80% van de loonkosten in ons land. Investeren in een betere kennis van het onderhandelingsproces en zijn talrijke aspecten verdient zich dus binnen de kortste keren terug. Met de VBO Social Academy bieden we een gevarieerde lessenreeks aan waarin kennisoverdracht en het aanreiken van concrete instrumenten centraal staan.”


Komen aan bod:de economische aspecten van het sociaal overleg
de sociale effecten van sociaal overleg
het onderhandelingsgebeuren
het beheersen van arbeidsconflicten
het innovatief managen van werktijd
de communicatie-uitdagingen (hoe werknemers informeren over gevoelige onderwerpen?)
de sociale dialoog in kmo’s.

Over elk van deze thema’s krijgen de deelnemers aan deze academie theoretische inzichten, praktische instrumenten en getuigenissen aangereikt door ervaren onderhandelaars, specialisten in hun vak en algemeen erkende onderzoekers. Doelgroep zijn bedrijfsleiders, HR-directeurs, onderhandelaars, afdelingsverantwoordelijken, productiedirecteurs, specialisten in industrial relations of communicatie,… Na afloop van de academie zult u sterker in uw onderhandelingsschoenen staan.

De eerste sessie is gepland op 23 september 2008 over het thema ‘Sociaal overleg en economische performantie’ (plaats: het VBO-gebouw in hartje Brussel). Sprekers dan zijn Henri Nadel (professor aan de universiteit van Paris VII), Luc Denayer (secretaris van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven en coördinator van het jaarlijkse CRB-verslag over de Belgische concurrentiekracht) en Joep Konings (professor en decaan van de Economiefaculteit van de KU Leuven).


Voor meer info over het gedetailleerde programma, de sprekers en inschrijvingen: klik hier .

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen