< Terug naar overzicht

Lerend netwerk Evidence-based HR

VOV lerend netwerk organiseert samen met Vigor Innovation Group een lerend netwerk 'Evidence Based HR'.

HOE NEEM IK EFFECTIEVE BESLISSINGEN?

Hoe kunnen we de samenwerking in ons verkoopsteam bevorderen?
Zal een training de creativiteit binnen mijn team stimuleren?
Versterkt de implementatie van dit nieuwe systeem voor kwaliteitmanagement de prestaties van onze organisatie?

Als managers en professionals nemen we constant beslissingen. Daarbij vinden we het vaak erg moeilijk om de effecten van onze beslissingen in te schatten. Via uiteenlopende bronnen ontdekken we oplossingen voor de problemen waar we tegen aan lopen. Onze eigen ervaring, best practices uit andere bedrijven, de visie van onze CEO, een model uit een management boek, zijn voorbeelden van kennisbronnen die onze beslissingen kunnen beïnvloeden.

Hoe kunnen we al deze informatie op een systematische manier verzamelen, evalueren en integreren om zo tot de best mogelijke oplossing te komen?

EVIDENCE-BASED MANAGEMENT

Evidence-based management (EBMgt) is een recente evolutie in de managementpraktijk. Het gaat over het expliciet en zorgvuldig verzamelen van alle mogelijke informatie die voor handen is om tot een effectieve beslissing te komen. EBMgt reduceert zo de kosten en risico’s verbonden aan beslissingen. Een evidence-based professional:

- Gebruikt beslissingstools om zo meer kwalitatieve beslissingen te nemen en reflecteert kritisch over zijn eigen ervaring en expertise
- Maakt gebruik van de beste beschikbare wetenschappelijke bevindingen rond een probleem of oplossing
- Verzamelt informatie en cijfers in de eigen organisatie en bij collega’s op een systematische manier om zo de bruikbaarheid en betrouwbaarheid ervan te verhogen
- Onderzoekt de potentiële impact zowel op korte als lange termijn van een beslissing op de verschillende stakeholders

LEREND NETWERK

In dit lerend netwerk kunnen deelnemers, op basis van hun eigen case, kennismaken met de principes en toepassingsmogelijkheden van EBMgt. Het traject is opgebouwd rond een centrale case uit de eigen organisatie waarvoor de deelnemer zelf een evidence-based oplossing ontwikkeld.

Het lerend netwerk start op 11 oktober en zal gedurende 8 maandelijkse bijeenkomsten de verschillende cases van deelnemers behandelen en de methodologie van Evidence Based Management in de praktijk brengen.

Op 11 oktober zal er ook een 'Developing for the Future' - avondlezing zijn rond Evidence-based HR door Prof. dr. Rob Briner (Birkbeck University of London).

Voor dit lerend netwerk slaat VOV de handen in elkaar met Vigor Innovation Research Group. Vigor doet onderzoek naar innovatie en maakt de brug tussen academische kennis en praktijk.

Cédric Velghe en Prof. dr. Frederik Anseel zullen mee instaan voor de begeleiding van dit lerend netwerk.

Meer informatie: http://vov.be/wat-doet-vov/lerende-netwerken/netwerk-evidence-based-hr/

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen