< Terug naar overzicht

Leiden is coachen

Emotionele intelligentie gaat hand in hand met inspirerend leiderschap en dus betere resultaten, zegt een recente studie.

Hoewel men op het web door het bos de bomen niet meer ziet bij de zoektocht naar boeken over leiderschap, toont onderzoek aan dat er te weinig aandacht is voor de ontwikkeling van senior executives. Captains of industry spenderen jaren aan de verwerving van professionele kwaliteiten en kennis over hun core business. Aan de ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten wordt echter maar weinig aandacht besteed. Als gevolg daarvan zijn nogal wat managers niet voorbereid op de rol van senior: slechts de helft, volgens een recente studie van Hay Group. Diezelfde studie toont ook aan dat leidinggevenden bij tijdsgebrek de voorbereiding op het omgaan met mensen het eerst laten vallen. Maar wanneer hen wordt gevraagd de eigenschappen aan te duiden nodig om succesvol leiding te geven, worden interpersonele kwaliteiten het meest opgenoemd.

Een en ander bevestigt de bevindingen van onder meer Daniel Goleman, auteur van “Emotional Intelligence”. Kernkwaliteiten die steeds meer opduiken zijn zelfbewustzijn, flexibiliteit en blijvend leren. Zelfbewustzijn is zeer belangrijk. Leidinggevenden die denken dat ze democratisch overkomen, doen dat niet steeds. Goede leidinggevenden zijn ook eerlijk in hun communicatie. Maar eerlijkheid mag niet worden verward met de bereidheid om te onthullen. De beste leidinggevenden weerstaan aan de verleiding om veel van zichzelf prijs te geven en laten – wanneer ze het even niet meer zien zitten – dat zeker niet zien.

Belangrijk ook is diverse stijlen van leiderschap te beheersen, afhankelijk van de situatie waarin men zich bevindt. Wanneer bijvoorbeeld uw teamleden gemotiveerd zijn, maar te weinig bekwaamheden bezitten, moet u ze coachen. Wanneer ze omgekeerd bekwaam genoeg zijn maar daar te weinig mee doen, moet u een directere aanpak kiezen.

Nogal wat managers mogen denken dat leiderschap vooral te maken heeft met objectieven en strategieën, al snel merken ze dat ze in de eerste plaats bezig zijn met mensen. Een goede HR-manager weet dat en draagt zo bij tot het commerciële succes van zijn onderneming.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen