< Terug naar overzicht

Leger wordt weer aantrekkelijke werkgever

Het Belgisch leger is weer in. Het rekruteerde de eerste twee maanden van dit jaar de helft meer kandidaten dan in dezelfde periode van vorig jaar.

De werkzekerheid die aan een militaire loopbaan vast hangt, lokt kandidaten. “Maar ook ons imago als humanitaire hulporganisatie werkt wervend”, zegt kapitein-commandant Dirk Vercauteren.
Wat de Amerikaanse krant Wall Street Journal ook mag beweren, ons leger zit in de lift. Vorig jaar rekruteerde het leger in de eerste twee maanden 1.301 kandidaten, dit jaar zijn dat er al 1.903. Het gaat telkens om vacatures voor officier, onderofficier en vrijwilliger. Het leger werft via de provinciale Defensiehuizen. Vercauteren is er kwaliteitsmanager van. “Al twee jaar geven we zeer gerichte informatie aan de kandidaten. Dat verklaart een deel van het succes.” De kapitein-commandant verwijst ook naar de economische recessie. “Mensen willen werkzekerheid en die kunnen wij bieden. In het leger krijg je een contract van onbepaalde duur. Er is ook een optie voor een kortetermijncontract van zeven jaar. Maar niemand kiest daarvoor.”
Ook het loon charmeert de kandidaten. Iedereen begint in het leger als soldaat. Een soldaat, ongehuwd en met niemand ten laste, krijgt een netto beginwedde van 1.152,28 euro. Moet hij bijvoorbeeld een maand op zee, dan komt daar meteen 312,15 euro bij.
Dan is er nog het vernieuwde imago van ons leger. Vercauteren daarover: “Vorige week nog toonden de media hoe onze militairen de slachtoffers van de brand in Bergen ging helpen. Even voordien ruimden ze smurrie op de stranden. Dat doet mensen zin krijgen om bij het leger te komen.”

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen