< Terug naar overzicht

Leeftijdsdiscriminatie kan volgens Europees Hof van Justitie

Een uitspraak van het Europees Hof van Justitie zet de deur op een kier voor werkgevers die van hun oudere werknemers af willen. Volgens het Europees Hof mag een werkgever een oudere werknemer tegen zijn zin met pensioen sturen als hij genoodzaakt is kosten te besparen.

De uitspraak volgde op een zaak die was aangespannen door een Duitse officier van justitie. Hij werd op zijn 65ste gedwongen met pensioen te gaan. Zijn werkgever maakte er geen geheim van dat het ontslag onderdeel was van een bezuinigingsbeleid. Het Europese Hof van Justitie oordeelde dat de noodzaak om te snijden in kosten een objectieve reden kan zijn voor een verplichte pensioenleeftijd.

In Groot-Brittannië wordt de zaak met meer dan grote belangstelling gevolgd, schrijft People Management. De overheid schafte begin dit jaar de verplichte pensioenleeftijd af. Werkgevers zouden de uitspraak van het Hof kunnen gebruiken om hier onderuit te komen.

Chris Ball, voorzitter van het Age and Employment Network vreest dat werkgevers dubieuze argumenten zullen verzinnen om de fitheid van oudere werknemers ter discussie te stellen, aangezien de uitspraak van het Hof hen hier de ruimte voor geeft.

Bron: People Management/PW Intermediair

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen