< Terug naar overzicht

Langdurig werklozen krijgen betere begeleiding naar job

De Vlaamse overheid gaat nog meer energie en tijd steken in het begeleiden van langdurig werkzoekenden naar een job.

De Vlaamse regering trekt 4 miljoen euro uit om meer langdurig werkzoekenden een intensieve werkervaring te laten opdoen. “Op die manier kunnen de werkzoekenden weer wennen aan de arbeidsmarkt”, legt Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming Frank Vandenbroucke (SP.A) uit aan de zakenkrant De Tijd. Dat is nodig, want om diepe sociale en financiële redenen geraakt die groep niet zonder hulp weer op de arbeidsmarkt.

Met de bestaande werkervaringsprogramma’s stroomt al de helft van de deelnemers door naar werk. Maar proefprojecten hebben aangetoond dat dat beter kan. Die worden nu breed toegepast.

Voortaan krijgen langdurig werkzoekenden een jaar lang een kwaliteitsvolle begeleiding om werkervaring op te doen. Ze krijgen een algemene vorming (bijvoorbeeld ICT of Nederlands), een begeleiding op de werkvloer, een attest van verworven competenties, een sollicitatietraining en ten slotte actieve hulp bij het vinden van een reguliere job. Hebben ze een baan, dan krijgen ze nog een half jaar nazorg.

Met de krapte op de arbeidsmarkt is het noodzakelijk dat ook langdurig werkzoekenden aan de slag kunnen.


Bron: De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen