< Terug naar overzicht

Laaggeschoolde jongeren blijven in werkloosheid hangen

Hoewel de werkloosheid maand na maand blijft dalen, ondervinden vooral laaggeschoolde jongeren (tussen 18 en 24 jaar) veel problemen om een job te vinden.

Dat blijkt uit het rapport ‘Jongeren op de Vlaamse arbeidsmarkt’, waarin de VDAB het profiel van de Vlaamse werkende en werkzoekende jongeren in kaart brengt.

In de internationale rankings scoort Vlaanderen op het vlak van jongerenwerkloosheid opmerkelijk goed. In 2009 was 16 procent van de Vlaamse beroepsactieve jongeren werkloos. Ter vergelijking: voor de hele EU was dat 20 procent.

De jeugdwerkloosheidsgraad ligt in Vlaanderen ook opvallend veel lager dan in Wallonië, waar in 2009 bijna een derde van de beroepsactieve jongeren zonder werk zat. Buurland Nederland is zonder meer de beste leerling van de klas: in hetzelfde jaar was amper 6,6 procent van de jongeren daar werkloos.

Toch moeten we alert blijven: laaggeschoolde jongeren hebben het nog altijd niet bepaald gemakkelijk om werk te vinden. Bovendien dreigen ze in de werkloosheid te blijven hangen, waardoor het een structureel probleem kan worden.

Bron: De Standaard

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen