< Terug naar overzicht

Kwart werknemers ontevreden met invulling functie

Een grote meerderheid van de werknemers is dik tevreden met het eigen werk. Maar een kwart wil een andere invulling van de functie. Voorts staan betere arbeidsvoorwaarden en beter management op het verlanglijstje.

Het studie- en adviesbureau Intelligence Group verrichtte onderzoek bij 900 Nederlandse werknemers. Er werd nagegaan wat zij anders zouden willen in het werk of bij de invulling van het werk. Zowat 22% wil een andere invulling van de huidige functie. Minder dan een vijfde - 18% - wenst een andere beslissingsstructuur binnen de organisatie. Op nummer drie van de verlanglijst staat ‘andere arbeidsvoorwaarden’ (17%).

Opvallend is dat de respondenten vooral inhoudelijke veranderingen ambiëren. Voor 22% zit dat in de huidige functie. Tevens geeft 14% aan het liefst een geheel andere functie te willen vervullen. Dit sluit aan bij de recente bevindingen dat de inhoud van het werk voor de Nederlandse beroepsbevolking significant belangrijker is geworden (zie HR Square De Week, nr. 195).

Naast de inhoud van het werk, zijn de punten die men graag anders wil in te delen in vier categorieën die binnen de beïnvloedingsruimte van de werkgever liggen: leidinggeven, arbeidsvoorwaarden, quick wins en werkplek.

In de categorie ‘leidinggeven’ zijn de beslissingsstructuur en ‘de baas’ punten die voor de werknemers nog anders kunnen. Door als werkgever (of als ‘baas’) op dit gebied veranderingen aan te brengen in samenspraak met de werknemers, kan een hogere mate van tevredenheid op het werk bewerkt worden. De ‘arbeidsvoorwaarden’ zijn een uitermate belangrijk punt in het binden van de werknemers. Het is verstandig in te spelen op de wensen van de werknemers, aldus de onderzoekers. Zij adviseren het instellen van flexibele werktijden, het verbeteren van de work-life balance, maar ook aan het aanbieden van leaseauto’s. Wanneer de respondenten open gevraagd wordt wat zij anders willen in het werk, worden bovendien het salaris en het verminderen van de werkdruk veelvuldig genoemd.

De respondenten geven ook relatief eenvoudige zaken op ter verandering. Voorbeelden van deze ‘quick wins’ die werknemers kunnen binden zijn betere koffie, goede catering en een lekkere lunch. Ook de kantoorruimte, de bereikbaarheid en de organisatie van de werkplek zijn aanknopingspunten voor de werkgever. Dit sluit aan bij de resultaten van de open vraagstelling, waarin een groot gedeelte van de respondenten ‘betere kantoorvoorzieningen, zoals meubilair, apparatuur, ICT e.d.’ als een te veranderen punt noemt.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen