< Terug naar overzicht

Kwart werknemers is bereid bedrijfsgeheimen te verkopen

Een kwart van de werknemers wereldwijd voelt zich niet te beroerd om bedrijfsgeheimen te verkopen… als de prijs juist is.

In een wereldwijde peiling uitgevoerd door online-jobsite Monster gaf acht procent van de werknemers toe dat ze al eens bedrijfsgevoelige informatie hebben verkocht. 17 procent zou het doen tegen de juiste prijs.

Desondanks zou een overgrote meerderheid van de werknemers (75 procent) geen bedrijfsgeheimen verkopen omdat ze schrik hebben betrapt te worden (35 procent) of gewoonweg omdat er geen markt is voor de geheimen van de organisatie waarvoor ze werken (40 procent).

Werkgevers uit de VS hoeven zich wellicht wat minder zorgen te maken, aangezien daar een lager percentage van de ondervraagden aangeeft bedrijfsgeheimen te willen verkopen (17 procent) dan in Europa (26 procent). Het Verenigd Koninkrijk (28 procent), Frankrijk (29 procent) en Nederland (25 procent) zijn de aanvoerders.

In India leidde de vraag tot een opvallende tweedeling: hoewel het percentage dat aangaf bedrijfsgeheimen voor een bepaalde prijs te willen verkopen lager lag dan gemiddeld (12 procent), ligt het percentage dat bekende bedrijfsgeheimen al eens verkocht te hebben aanzienlijk hoger dan het gemiddelde (11 procent).

Bron: Monster

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen