< Terug naar overzicht

Kwart werknemers durft niet zitten op toilet

Meer dan een kwart van de werknemers durft bij hun werkgever niet op het toilet te gaan zitten. Reden: onvoldoende schoon.

Studiebureau Synovate/Interview NSS hield – in opdracht van een schoonmaakbedrijf – een onderzoek naar de schoonmaakbeleving bij Nederlandse werknemers. De studie toont aan dat 28% van de werknemers niet durft te gaan zitten op het toilet op het werk. Opvallend is dat werknemers (79%) van kleine bedrijven (1 tot 19 werknemers) eerder op de wc plaats durven te nemen dan medewerkers (69%) van grote bedrijven (meer dan 100 werknemers). Meer dan acht op de tien medewerkers (83%) uit kleine organisaties vindt hun bedrijf schoon, voor grote ondernemingen is dat slechts 67%.

Respondenten in grote ondernemingen geven in het onderzoek aan dat hun bedrijf wel wat meer geld en tijd zou moeten investeren in schoonmaak. En dat advies moet niet zomaar in de wind geslagen worden. Alle medewerkers (97%) vinden een schone werkomgeving belangrijk én voelen zich (98%) prettiger in een schone werkomgeving. Bovendien zegt 85% beter te kunnen werken in een schone omgeving. Het lijkt dus zinvol dat zowel kleine als grote bedrijven voldoende aandacht besteden aan goede schoonmaak en dus aan de kwaliteit van de werkomgeving.

Overigens zijn werkgevers er niet netter op geworden: de meeste werknemers ervaren hun werkplek net zo schoon als een jaar geleden (toen het onderzoek ook uitgevoerd werd).


Top 3 grootste ergernissen over vieze plekken binnen de werkomgeving:

1. Vuil sanitair of bevuild toilet (79%)

2. Vuile werkkamer/werkruimte (39%)

3. Een vuil bureau (34%).

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen