< Terug naar overzicht

Kwart van de medewerkers wel eens te laat op het werk

Eén op de vier medewerkers komt minstens één keer per maand te laat aan op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek van de jobsite CareerBuilder.com bij 3000 medewerkers en 2100 HR-managers. Opvallend is dat 14% zelfs minstens één keer per week te laat is.

Dat zijn opmerkelijk hoge cijfers. Gelukkig vinden heel wat managers te laat komen geen probleem. Zo vindt één op de drie ondervraagde werkgevers het occasioneel te laat komen niet problematisch en voor 16% maakt punctualiteit helemaal niets uit, als het werk maar klaar geraakt. Vanzelfsprekend is er heel wat minder flexibiliteit in de industrieën waar de productie telt (zoals bij bandwerk) of waar de starttijd onveranderbaar is (zoals in de gezondheidszorg).

De meeste bedrijven zijn echter flexibel, ze houden er alleen niet van om voor verrassingen te staan. Laat als werknemer dus zo snel mogelijk iets weten wanneer je er eens niet op tijd kan zijn en anticipeer op de bezorgdheden van de leidinggevende: verzeker dat je de geplande vergadering nog wel haalt of dat je de verloren tijd inhaalt door die dag wat later te werken. Ploegenwerkers hebben ook de mogelijkheid om een andere shift voor te stellen en zo overlappende agenda-items te vermijden.

Bron: Today (http://www.today.com)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen