< Terug naar overzicht

Kwart Europese jongeren zonder werk

De werkloosheidsgraad bij jongeren tussen 15 en 24 ligt in Belgiƫ op 19,5 procent. Dat is net onder het Europees gemiddelde van 22,6 procent. In Griekenland en Spanje is de situatie dramatisch en zit meer dan de helft van de jongeren zonder werk. In Duitsland vinden jongeren het gemakkelijkste werk.

De gemiddelde werkloosheidsgraad bij jongeren staat in de Europese Unie op 22,6 procent, dat blijkt uit cijfers van Eurostat. Belgiƫ blijft daar net onder met 19,5 procent van de jongeren tussen 15 en 24 jaar. Ons land bekleedt daarmee de negende plaats op 27 lidstaten.

Rampzalig zijn de cijfers voor Griekenland en Spanje. In die landen vertaalt de crisis zich heel sterk in de werkloosheidscijfers en zeker in de jongerenwerkloosheid. Meer dan de helft van de jongeren vindt er geen werk. In Spanje zit 52,7 procent van de jongeren werkloos thuis. Griekenland klokt af op 52,8 procent.

Werk vinden is voor jongeren het gemakkelijkst in Duitsland: 7,9 procent van de min-24-jarigen heeft er geen job. Daarna volgen Oostenrijk (8,8 procent) en Nederland (9,3 procent). Vorige maand kon Nederland nog de beste cijfers voorleggen. De jongerenwerkloosheid bedroeg toen maar 7,1 procent.

Bron: De Tijd/De Standaard/De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen