< Terug naar overzicht

Kwart bedrijven plant uitbreiding financiele staf

De vraag naar financiele profielen blijft stijgen: 24% van de Belgische bedrijven plant nieuwe aanwervingen en slechts 5% wil zijn financieel team inkrimpen. Met deze cijfers stijgt de zesmaandelijkse Financiele Rekruteringsindex voor de vierde keer op rij.

De Financiële Rekruteringsindex van Robert Half International wordt elke zes maanden berekend in negen landen, waaronder België. Het recentste onderzoek vond plaats in januari 2006 en bevat de reacties van 2739 HR- en financieel managers.

Gevraagd naar hun intenties om gedurende de volgende zes maanden financiële profielen aan te werven, zijn Tsjechië (34%) en Italië (33%) de koplopers. Deze landen worden gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (28%), Frankrijk en Australië (26%), Nieuw Zeeland (25%), België (24%) en Nederland (16%).

Ruim 60% van de ondervraagde financiële managers wereldwijd heeft geen plannen om zijn team uit te breiden of in te krimpen en slechts een kleine minderheid (7%) denkt aan inkrimpen of vervangen. Voor België is dat respectievelijk 65 en 5%.

De meest gezochte profielen in de Belgische bedrijven zijn boekhouders (30%) op afstand gevolgd door interne auditoren (15%), controllers (14%), fiscale adviseurs of experts (13%), financiële directeurs (11%), payroll administrators (9%) en credit controllers (8%).

Uit de studie blijkt verder dat de meeste bedrijven in ons land vooral aanwerven om de hoge werkdruk de baas te kunnen (34%), om veranderingen binnen het bedrijf op te vangen (24%), of om te anticiperen op de verwachte groei van het bedrijf (20%). Veranderingen in regelgeving blijken in mindere mate aanleiding te geven tot aanwerven (14%) en het verloop van personeel of wijzigingen in de staf zijn slechts voor 8% van de deelnemende bedrijven de reden om aan te werven.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen