< Terug naar overzicht

Kwaliteitsvol werk is hoofdmotivatie

Bijna de helft van de Belgische medewerkers zou bereid zijn een lager loon of een minder belangrijke rol binnen de organisatie te accepteren om een betekenisvolle reden. Kwaliteit in het werk zou immers hun belangrijkste motivatie zijn.

Bovenstaande bevindingen komen voort uit een internationaal onderzoek van HR-speler Kelly Services, die de mening weergeeft van bijna 100.000 werknemers in 34 landen, inclusief België. Concreet blijkt in het onderzoek dat 49 procent van de Belgische respondenten inkomen en status wil inleveren voor een zinvollere invulling van zijn of haar functie. In België zijn respondenten in de leeftijdscategorie 30 tot 47 jaar hiertoe het meest bereid.
Het onderzoek toont de verschillende opvattingen van meerdere leeftijdsgeneraties.

Enkele belangrijke conclusies uit het onderzoek in België:

 • 54 procent van 30- tot 47-jarigen is bereid salaris in te leveren of een lagere functie aan te nemen voor een baan die meer zinvol is.

 • 66 procent van de babyboomers (48 tot 65 jaar) wil de komende maanden op zoek gaan naar een nieuw werk.

 • 23 procent van 18- tot 29-jarigen geeft aan dat zij niet voor hetzelfde werkgebied zouden opteren wanneer ze opnieuw hun carrière konden uitstippelen.


 • Hoewel veel respondenten bedenkingen hebben bij de reële waarde van hun werk, voert de grote meerderheid hun taken uit volgens hoge persoonlijke normen.
  70 procent van de Belgische respondenten zegt dat het werk dat zij uitvoert, een gevoel van trots geeft. 66 procent meent dat het werk hun zelfvertrouwen doet groeien.

  Lees meer over

  Geef als eerste een reactie

  Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
  < Terug naar overzicht

  U zoekt, u vindt !

  HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

  Word nu lid !
  Geniet van de voordelen