< Terug naar overzicht

Kostprijs, management en cultuur grootste barrières voor flexibel werken

Negen op de tien managers in de consultingsector zegt dat flexibel werken de productiviteit van medewerkers ten goede komt en toelaat te besparen op kantoorruimte. Maar de kostprijs en weerstand bij managers en medewerkers houden de doorbraak van flexibel werken tegen.

Dat blijkt uit een enquête van telecommunicatiebedrijf British Telecom (BT) bij 650 senior consultants. Negen op de tien zien de voordelen van flexibel werken. De kostprijs van de verandering (50 procent) en weerstand van managers en medewerkers (45 procent) zijn echter belangrijke barrières om flexibel werken te introduceren. 62 procent zegt dat plaats- en tijdsonafhankelijk werken niet past bij de bedrijfscultuur.

Ook een gebrek aan vertrouwen houdt het invoeren van flexibel werken tegen. Bijna één op de vier consultants zegt dat hun manager geen voorstander is van flexibel werken, omdat hij twijfelt of werknemers wel werken als ze niet op kantoor aanwezig zijn.

Bovendien zegt een overgrote meerderheid (90 procent) dat regelmatig aanwezig zijn op kantoor een gunstig effect heeft op promotiekansen. Niettemin ziet men ook de voordelen van nieuwe en flexibele werkvormen. Meer dan de helft van de senior kenniswerkers zegt dat nieuwe technologie en nieuwe werkvormen de productiviteit van medewerkers met minstens 20 procent kan doen stijgen.

Bron: www.onrec.com

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen