< Terug naar overzicht

Kortdurende- en jeugdwerkloosheid stijgt (Vlaamse werkloosheid al op 7,59 procent)

De vertraging van de economie zorgt voor een oplopende kortdurende werkloosheid en een hogere jeugdwerkloosheid. Bij oudere werkzoekenden daalt de werkloosheid dan weer.

Dat blijkt uit cijfers die de VDAB bekendmaakte. Eind augustus telde Vlaanderen 224.325 werkzoekenden of 6,1 procent meer dan het jaar voordien. Al is deze stijging voor een deel het gevolg van de tragere uitschrijving van uitzendkrachten. Momenteel is 7,59 procent van de Vlaamse beroepsbevolking werkzoekend.

De kortdurende werkloosheid is met 9,8 procent gestegen en de jeugdwerkloosheid met 11,1 procent. De stijging van de jeugdwerkloosheid is voor een deel te verklaren door de economische terugval, maar ook door de tragere uitschrijving van uitzendkrachten. Vorige maand daalde het aantal werkloze jongeren, omdat werkzoekende schoolverlaters pas in augustus terechtkomen in de beroepsinschakelingstijd-categorie. Vorig jaar was dat in juli.

Bij de werkzoekende 50-plussers is er opnieuw sprake van een daling met 1,7 procent. In de tranche van 50 tot 55 jaar daalt de werkloosheid met 4,6 procent. De aanpak voor de doelgroep tot 55 werkt blijkbaar. Voor de leeftijdsgroep 55 tot 60 jaar loopt de werkloosheid nu met 0,6 procent terug.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen