< Terug naar overzicht

Knelpuntjobs belangrijke motor voor uitzendsector

De uitzendbarometer voorspelt een daling van het uitzendwerk in het vierde kwartaal van 2011. Toch is de sector niet somber gestemd. Niet de economische groei is de belangrijkste motor van de uitzendsector, wel de knelpunteneconomie.

Federgon, de Belgische federatie van werving-, rekrutering- en selectiebedrijven, ondervroeg 442 HR-managers en algemeen directeurs van bedrijven die uitzendkrachten tewerkstellen. Vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar, verwachten iets meer bevraagden (29,49 procent) een stijging van de uitzendtewerkstelling, terwijl 27,27 procent een daling verwacht.

Paul Verschueren van Federgon benadrukt dat de vertraging van de uitzendactiviteit voor een belangrijk deel een gevolg is van de terugval van de economische activiteit. Nochtans kenden we een heel sterk voorjaar.

Eén van de oorzaken voor de structurele positieve tendens in uitzendarbeid is dat bedrijven steeds meer geconfronteerd worden met de krapte op de arbeidsmarkt. “De knelpunteneconomie maakt dat bedrijven voor aanwervingen of om potentiële kandidaten te zoeken meer een beroep doen op externe partners. Daar komt nog bij dat de sector in 2008 en 2009 een kwart was gekrompen. De groei van vorig jaar en begin dit jaar was vrij stevig, maar leidde ertoe dat we opnieuw op het niveau zijn gekomen dat we anders ook hadden bereikt.”

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen