< Terug naar overzicht

Knappe vrouwelijke sollicitanten benadeeld, knappe mannen bevoordeeld

Mooie vrouwelijke kandidaten die bij hun sollicitatie een foto toevoegen, worden minder snel uitgenodigd voor een selectiegesprek. Een foto is dan weer in het voordeel van knappe mannen. Zij worden sneller uitgenodigd voor een selectiegesprek. Het onderscheid zou vooral de schuld kunnen zijn van... vrouwelijke rekruteerders.

Dat blijkt uit een studie van de Royal Economic Society over de invloed van ‘schoonheid’. De onderzoekers gingen na in hoeverre schoonheid het oordeel van rekruteerders beïnvloedt. Hiervoor verstuurden ze meer dan 5300 sollicitatiebrieven voor 2650 vacatures.

Naar elke vacature werden twee sollicitatiebrieven gestuurd. Bij de eerste sollicitatiebrief werd een foto van een knappe man of vrouw dan wel van een ‘gewoon uitziende’ man of vrouw meegestuurd. De andere sollicitatiebrief werd zonder foto verstuurd. Alle andere gegevens in de brief waren dezelfde.

Knappe vrouwen die ook een foto meestuurden met hun sollicitatiebrief, werden minder snel uitgenodigd voor een selectiegesprek. Terwijl een foto meesturen wel in het voordeel was van knappe mannen. Zij werden meer uitgenodigd voor een interview.

Volgens de onderzoekers wijst dit erop dat rekruteerders er een dubbele moraal op nahouden wat betreft schoonheid. Voor mannen is dat een voordeel, voor vrouwen veeleer een nadeel.

Een mogelijke verklaring voor dit verschil is dat het merendeel van de rekruteringsverantwoordelijken jonge vrouwen zijn. En dus uit jaloersheid liever geen knappe vrouwen aanwerven/uitnodigen.

De studie werd uitgevoerd in Israël, waar het gebruikelijk is om bij een sollicitatiebrief ook een foto toe te voegen.

Bron: People Management

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen