< Terug naar overzicht

Kmo’s niet afkerig van tijdskrediet

Werknemers die tijdskrediet opnemen, worden niet noodzakelijk scheef bekeken door hun werkgever. De meeste missen hierdoor zelfs geen promotie of loonsverhoging. Toch pleiten kmo’s voor meer flexibele werkuren.

Dat blijkt uit een enquête van ondernemersorganisatie Unizo bij 646 kmo’s. Volgens zeven op de tien kmo's zijn die werknemers niet minder gemotiveerd dan anderen, en zes op de tien vindt hen niet minder loyaal.

Slechts bij twee op de tien kmo's krijgen werknemers in een verlofstelsel minder kans op promotie of loonsverhoging. Bij de helft wordt het verlof zelfs zonder discussie toegestaan.

De houding van de werkgever hangt volgens Unizo wel af van het type van verlof. “Een moeder die voor haar ziek kind moet zorgen of een zoon die zijn vader in zijn laatste dagen wil bijstaan, krijgt meer begrip dan iemand die op wereldreis wil.”

Meer flexibiliteit


Amper drie procent van de kmo-bedrijfsleiders vindt dat zijn bedrijf eronder lijdt wanneer iemand tijdskrediet opneemt. Toch constateert 70 procent dat de stress toeneemt bij de collega’s. Het werk blijft soms liggen of er zijn problemen bij de dienstverlening.

Vervangingen organiseren is niet altijd gemakkelijk, al is het maar omdat zo'n kmo-baas liever bijkomende kosten vermijdt. Nogal wat werkgevers zeggen dat ze uiteindelijk zélf meer werk doen of het werk herverdelen.

Globaal pleiten drie op de vier kmo-bazen ervoor om meer flexibiliteit in de werkuren mogelijk te maken: dat zou veel verloven overbodig maken. Maar soms maken reglementeringen het juist moeilijk om het personeel soepele uurroosters te geven.

Bron: Het Nieuwsblad

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen