< Terug naar overzicht

Kliekjesvorming doet goed als leidinggevenden zich onbehoorlijk gedragen

De goede verstandhouding in teams wordt wel eens vaker bedreigd door kliekjesvorming. Op basis van leeftijd, geslacht, etniciteit, hobby of wat dan ook ontstaan er wel eens groepjes binnen groepen. Een nieuw onderzoek wijst uit dat dit niet altijd negatief hoeft te zijn voor de werking van het team. Een kliek of subgroep kan vooral de negatieve gevolgen van onbehoorlijk gedrag van leidinggevende opvangen.

Volgens onderzoek aan de Amerikaanse Rutgers University ervaren werknemers vaak psychologische klachten wanneer ze de indruk hebben dat ze onrechtvaardig worden behandeld. Volgens een bericht op de website EHS Today gaat het vooral mis wanneer leidinggevenden zich niet respectvol en hoffelijk gedragen tegenover medewerkers.

Vreemd genoeg kan kliekjesvorming binnen een organisatie of team een gunstige invloed hebben om dergelijk onbetamelijk gedrag van leidinggevenden op te vangen. Een misnoegde werknemer kan zich immers gesteund weten door een subgroep van collega’s.

Op die manier wordt de negatieve impact opgeheven en houdt de werknemer er ook geen psychologische klachten aan over. Zo’n kliek of subgroep kan fungeren als ‘veilige haven’, waarin collega’s de problemen zen zelfs oplossingen onderling kunnen bespreken.

Bron: Intermediair PW, EHS Today

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen