< Terug naar overzicht

Klein is aantrekkelijk

Kmo’s zijn aantrekkelijke werkgevers: meer dan helft Belgen werkt liefst in een kmo. Kmo-medewerkers zijn doorgaans gemotiveerd en tevreden, al kan de verloning iets beter.

HR-consultancybedrijf SD Worx verrichte onderzoek bij 6000 werknemers over de arbeidsomstandigheden bij kmo’s. De meerderheid van de respondenten (55%) zegt het liefst te werken in een bedrijf met minder dan 100 medewerkers. De kmo-werknemers bevestigen: 84% van hen zoekt bij een nieuwe job opnieuw werk in een kmo.

Kmo-werknemers zijn doorgaans tevreden en sterk gemotiveerd: 80% is tevreden tot zeer tevreden, 85% is eerder gemotiveerd tot zeer gemotiveerd. De job zelf en de collega’s stemmen de kmo-werknemer het meest tevreden.

Deze tevredenheid en motivatie uiten zich ook in het ziekteverzuim: 46% van de kmo-werknemers was vorig jaar geen enkele dag ziek. Er is ook minder kortdurend ziekteverzuim. In ondernemingen met minder dan 20 medewerkers (1,65%) ligt dit het laagste, terwijl bedrijven met 500-999 werknemers het hoogste kortdurend verzuim kennen (2,51%).

Voorts zou de prestatiegraad groter zijn in kmo’s dan in grotere ondernemingen.

Minpunt van de kmo is de verloning: 45% van de medewerkers vindt dat ze onder de marktwaarde betaald worden. De consultancy stelt vast dat de lonen voor de bedienden in kmo’s 8,1% lager liggen dan in grote ondernemingen. Bij werknemers tussen 45 en 49 jaar, en medewerkers ouder dan 50 jaar wordt het verschil nog groter. Tevens geniet de kmo-medewerker ook minder indirecte voordelen: twee op tien werknemers ontvangen geen enkel voordeel. Hoe groter de organisatie, hoe vaker er bonussen, premies en langetermijnincentives worden toegekend. Kmo’s hinken hier achterop: slechts 66% van de kmo’s kent bonussen toe tegenover 89% van de grote ondernemingen met meer dan 500 werknemers.

Kmo’s plannen echter een inhaalbeweging. Zo is 71% van plan bonussen toe te kennen vanaf 2007, een stijging van bijna 6%. Ook in het toekennen van verzekeringspakketten is er een groot verschil tussen grote en kleinere organisaties. Waar verzekeringen op het gebied van invaliditeit, gewaarborgd inkomen, pensioen en hospitalisatie zeer populair zijn in grote bedrijven, is dit minder het geval in de kmo. Ook op dit maken de kmo’s ‘goede’ voornemens. Maar er is meer: blackberry, gps, pda, organizers en pc’s voor privé-gebruik zouden ook de interesse wekken van de kmo-werkgevers.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen