< Terug naar overzicht

Kinderopvang: Federgon reageert

De uitzendsector doet via zijn beroepsvereniging Federgon Uitzendarbeid een duit in het zakje van het debat over de organisatie van kinderopvang met gebruik van dienstencheques (zie ook dagelijks nieuws van 7 oktober op deze site).

In Vlaanderen verwierven heel wat uitzendbureaus een erkenning om werknemers ter beschikking te stellen van particulieren in het kader van de dienstencheques, signaleert Federgon. Op dit ogenblik gaat het enkel om thuishulp voor huishoudelijke taken. De Vlaamse minister van Werkgelegenheid Renaat Landuyt wil deze maatregel verruimen tot de voor- en naschoolse kinderopvang en daarbij ook de uitzendbureaus inschakelen.

Commentarieert Federgon: “Sommige vakbonden betwijfelen of de uitzendsector in dit verband een kwalitatief hoogstaande dienstverlening kan bieden. Federgon Uitzendarbeid waarborgt de kwaliteit van de selectie en de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten door haar leden, of dit nu bij bedrijven is dan wel bij particulieren. Bovendien bestaat de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor kinderopvang al in een aantal pilootprojecten. Grote bedrijven bieden immers hun personeel nu reeds de mogelijkheid om via uitzendbureaus een beroep te doen op gekwalificeerd personeel om kinderen op te vangen als dit nodig is (ziekte, pedagogische studiedag...). De terbeschikkingstelling van tijdelijk personeel is de core business van de uitzendbureaus, in tegenstelling tot de andere dienstverleners die actief zijn op het vlak van de buurtdiensten. De kennis en kunde van de uitzendkantoren op dat vlak kunnen dus veeleer als positieve elementen worden beschouwd als het er om gaat de kwaliteit van hun dienstverlening te waarborgen.”

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen