< Terug naar overzicht

"Jongeren zijn niet gemotiveerd en leveren minder kwalitatief werk"

77 procent van de 30-plussers vindt dat de generatie twintigers een andere werkattitude heeft dan zij. 68 procent vindt zelfs dat Generatie Y minder gemotiveerd is om verantwoordelijkheid te nemen en minder kwaliteitsvol werk aflevert. En, jawel, twintigers beamen dat.

Dat blijkt uit onderzoek van Workplace Options, een Amerikaans bureau dat werknemers ondersteunt in de balans tussen hun werk en privéleven. Bovendien spreken twintigers hun oudere collega’s amper tegen. 55 procent van de ondervraagde twintigers gaat zelfs akkoord met de stelling dat ze minder gemotiveerd te zijn en minder kwalitatief werk afleveren dan de 30-plussers.

Al moeten de resultaten genuanceerd worden. Als jonge werknemers meer verantwoordelijkheid krijgen, bijvoorbeeld door promotie naar een senior-positie, nemen ze een andere werkattitude aan.

Vooral de verschillende stijlen van oudere en jongere werknemers botsen. Terwijl de jeugd de koe bij de hoorns wil vatten en problemen zo snel mogelijk wil oplossen, zitten er vaak nog oude bureaucratische procedures in de bedrijfscultuur ingebakken. “De traagheid van die processen vreet aan de motivatie van jongere werknemers”, aldus de onderzoekers.

78 procent van alle ondervraagden is het erover eens dat de jonge werkkrachten echte ‘digital natives’ zijn die moeiteloos hun weg vinden in het labyrint van de nieuwste technologieën. 70 procent van hen vindt dat ook een carrièrevoordeel.

Bron: De Volkskrant

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen