< Terug naar overzicht

Jongeren waarderen oudere collega’s

Bijna de helft van de twintigers en dertigers vindt dat hun vijftigplus-collega's een meerwaarde hebben in vergelijking met zichzelf. Zij loven bijna unaniem de ervaring van hun oudere collega's en hun kennis van zaken. Acht van de tien jonge werknemers heeft veel waardering voor oudere collega`s.

Jongeren zijn uitermate tevreden over hun collega's van vijftig jaar en ouder, zo blijkt uit een onderzoek onder 400 werkende twintigers en dertigers van Plus Magazine. Zij vinden hen ervaren en deskundig, inspirerend en wijs. Meer dan acht op de tien merkt niets van een generatiekloof op de werkvloer.

Minpunten


De jongeren zien ook wel wat minpunten, maar die wegen beduidend minder zwaar. Een kwart van de jongeren vindt de vijftigplussers op de werkvloer behoudend, 18 procent zegt zelfs 'traag'. En helemaal niemand vindt dat de senioren vernieuwend zijn of snel.
Ook in de omgang met nieuwe technologieën hebben jongeren nog wel wat te wensen, trouwens. 60 procent van degenen die dagelijks met oudere collega's verkeren, vindt dat zij niet vaardig zijn op de computer.
Jongeren vinden over het algemeen niét dat ouderen eerder ontslagen moeten worden dan zijzelf. De helft vindt het terecht dat vijftigplussers meer verdienen en ook de extra vakantiedagen zijn hen gegund door maar liefst 69 procent van de jongeren.

Jonge leidinggevenden


Het zijn vooral de jongere chefs die het de oudere werknemers lastig maken. Naarmate het leeftijdsverschil groter is, denken jongere chefs negatiever over hun oudere ondergeschikten.
Maar dat berust niet op feiten argumenteert Plus Magazine. Uit studies blijkt dat de meeste vijftigplussers ruim voldoen aan de norm en goed presteren. Toch blijft de chef kritisch. Vijftigplussers krijgen vaak minder kans om nog een opleiding te volgen, worden op een zijspoor gezet en gaan zich daar naar gedragen.

Bron: Plus Magazine

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen