< Terug naar overzicht

Jongeren vinden salaris weer belangrijk

Een aantrekkelijk salarispakket, een aangename werksfeer onder de collega’s en een functie die bij hen past: dat is de top drie van wat pas afgestudeerden zoeken in hun eerste job.

Onderzoeksbureau Synovate Censydiam en GO magazine enquêteerden 1513 hoger opgeleide jongeren (laatstejaars en professioneel actieven met maximaal twee jaar ervaring). Een interessant salarispakket wordt door de meeste respondenten naar voren geschoven als behorend tot de top drie van belangrijke eigenschappen voor een potentiële werkgever. Bij een gelijkaardige studie vorig jaar viel een interessant salarispakket nog net uit de top vijf.

Belangrijker nog dan het salarispakket, is of de functie bij de jongere past. Ook een aangename werksfeer, goede doorgroeimogelijkheden en afwisselend werk zijn zaken waarmee jongeren rekening houden bij het kiezen van een eerste baan.

En 43% zoeken een uitdaging met afwisselende opdrachten waarin ze zich kunnen uitleven en creatief zijn. Ook zelfstandig kunnen werken is belangrijk. Amper 8% definiëren zichzelf als carrièremakers, die een belangrijke positie nastreven. Tegenover de ‘uitdagers’ en de ‘carrièremakers’ staan de ‘sociale netwerkers’ (28%) en de ‘zekerheidszoekers’ (21%). Deze laatste hechten belang aan de combinatie van werk met gezinsleven. De job mag ook niet te veel stress en verantwoordelijkheid meebrengen.

De ideale werkgever moet volgens de carrièrestarters drie eigenschappen combineren: het bedrijf moet betrouwbaar en stabiel zijn, een sociaal karakter hebben en dynamisch en innovatief werken. De verwachtingen die starters hebben van hun werkgever lopen wel uiteen naargelang de studierichting. Zo zouden economisten eerder naar internationale carrièremogelijkheden en een aantrekkelijke bedrijfscultuur zoeken, terwijl juristen een interessante leerervaring belangrijk vinden. Informatici zoeken dan weer een werkgever die teamwork stimuleert.

De jobinhoud (44%), het bedrijfsimago (33%) en de sector (21%), daarop baseren jongeren hun keuze. De aantrekkelijkste sectoren zijn de media- en communicatiewereld, de telecom- en ICT-sector en de wetenschappelijke en onderzoeksector. Ten slotte willen meer jongeren nog verder studeren: 15% stellen de stap naar de arbeidsmarkt nog even uit, tegenover 11% vorig jaar.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen