< Terug naar overzicht

Jonge werknemer heeft lak aan hiërarchie

Jonge werknemers hebben moeite met hiërarchische structuren en willen zo veel mogelijk zelf beslissingen nemen.

Dat blijkt uit de 'grenzeloze generatie op de arbeidsmarkt', een recent onderzoek naar de vraag hoe jongeren aankijken tegen werk, uitgevoerd door Motivaction in opdracht van uitzendorganisatie Manpower.

Bijna de helft (42 procent) van de jongeren heeft moeite met het functioneren in een sterk hiërarchische organisatie. Een overgrote meerderheid (86 procent) vindt het zelfs noodzakelijk om zelf beslissingen te kunnen nemen.

Jongeren zijn opgegroeid in een ‘onderhandelingshuishouden’ waarin ze mee mogen beslissen over allerlei gezinstaken. Hierdoor hebben jongeren moeite met hiërarchie op het werk. Ook zijn ze gewend om veel complimentjes te krijgen. Hierdoor kunnen ze moeilijk omgaan met kritiek.

Baas op het eigen werk zijn, vinden meer dan de helft van de ondervraagde jongeren belangrijk. Ze hebben pas voldoening als het werk bijdraagt tot het welzijn van anderen. Een vrouwelijke manier van leidinggeven vinden de jongeren leuk: meer empatisch en minder directief.

Tot slot denken de jongeren ook dat ze beter leiding kunnen geven dan hun baas. Meer dan de helft (55 procent) wil dan ook later eigen baas zijn.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen