< Terug naar overzicht

Jobpunt Vlaanderen helpt overheden hun HR-beleid te verstevigen

In 2010 deden 216 overheden, waaronder de Vlaamse overheid, maar ook provincies, steden, gemeenten, OCMW’s, intercommunales en andere overheidsorganisaties in Vlaanderen, een beroep op de diensten van Jobpunt Vlaanderen om hun HR-beleid te verstevigen.

Het agentschap publiceerde het afgelopen jaar 3812 vacatureberichten, begeleidde de selectie voor 2037 vacatures, leidde 119 HR-adviesprojecten en lokte meer dan 700.000 bezoekers naar haar vernieuwde website. Zo blijkt uit het jaarverslag van Jobpunt Vlaanderen.

Jobpunt Vlaanderen begeleidde 2037 selectieprocedures. Dit aantal ligt iets lager dan de voorbije jaren, maar is te verklaren door de besparingsrondes die de besturen achter de rug hebben. De procedures zijn meestal op maat gemaakt van een specifieke vacature. Openbare besturen geven almaar minder de voorkeur aan gestandaardiseerde massa-examens, maar kiezen voor kwaliteit en efficiëntie boven kwantiteit.

Via Jobpunt Vlaanderen werden 3812 vacatures gepubliceerd in diverse media. Alle advertenties droegen het kwaliteitslabel ‘Jobpunt Vlaanderen’. Dit verstevigt het arbeidsmarktimago van de overheden in Vlaanderen.

Meer dan 700.000 hits


De vacaturesite van het Agentschap is in 2010 zo’n 729.962 keer bezocht. Samen publiceerden overheden 1923 vacatures op de site. Jobpunt Vlaanderen wil zich in de toekomst nog verder profileren als het vertrekpunt voor de zoektocht naar een job/werknemer. Bij de vernieuwing van de website koos men er voor om www.jobpunt.be in te richten als dé virtuele ontmoetingsplaats waar werkzoekenden een gegroepeerd aanbod van Vlaamse overheidsjobs terugvinden.

De Vlaamse overheden en openbare besturen professionaliseerden via Jobpunt Vlaanderen hun evaluaties, coachings en andere processen. Zo waren er 66 projecten die gericht waren op het optimaliseren van bedrijfsprocessen van overheidsorganisaties. Deze HR-dienstverlening zit duidelijk in de lift.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen