< Terug naar overzicht

Jobkanaal-prijzen voor diversiteit uitgereikt

Fruit Vanhellemont, Betonfabriek De Bonte en Manus ontvangen de Jobkanaal-prijzen voor diversiteit.

De Jobkanaal-prijzen voor diversiteit belonen bedrijven die op een innovatieve manier werk maken van diversiteit in hun personeelsbeleid.

In de categorie bedrijven met minder dan 50 werknemers is Fruit Vanhellemont uit Meensen-Kiezegem de laureaat. “Het bedrijf kiest voor diversiteit en stelt zich open voor medewerkers uit niet evidente doelgroepen, zoals het inschakelen van medewerkers uit een zorgboerderij”, motiveert de jury.

In de categorie bedrijven met meer dan 50 werknemers gaat de prijs naar Betonfabriek De Bonte met vestigingen in Waasmunster en Laakdal. “Het welslagen van het diversiteitbeleid is gebaseerd op het voortdurend opnieuw in vraag stellen en herdenken van de organisatie. Taken worden ontleed en men kijkt wie welke opdrachten het best kan vervullen, gegeven de beschikbare competenties. Zo worden nieuwe functies gecreëerd die aansluiten op het niveau van de betrokken medewerkers. Hoger gekwalificeerde medewerkers kunnen zich meer concentreren op hun kerntaken. Voor doelgroepmedewerkers worden taken geclusterd in nieuwe functies, waardoor ook zij kunnen ingeschakeld worden. De win-win die hierdoor ontstaat, zorgt voor een sterke integratie”, zegt de jury.

In de categorie bedrijven uit de social profit is buurtbeheerbedrijf Manus, met afdelingen in Antwerpen, Mechelen en Brussel, de laureaat. “Het bedrijf creëert voor medewerkers uit kansengroepen ook doorgroeimogelijkheden. Zes allochtone medewerkers bekleden een omkaderingsfunctie. Men heeft praktische antwoorden gevonden op courante vragen, bijvoorbeeld de manier waarop de vakantieregeling is uitgewerkt, wat getuigt van een doordachte maar ook leuke aanpak. Dit werkt zeer inspirerend”, aldus de jury.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen