< Terug naar overzicht

Jobkanaal boekt behoorlijk succes

Op een persconferentie vorige week deelde het tewerkstellingsproject Jobkanaal mee dat het tussen juli 2003 en maart 2004 meer dan 500 banen gevonden had voor allochtonen, oudere werklozen en gehandicapten. Voorts passeerden over deze periode in totaal 4500 jobs in het vacaturebestand.

Jobkanaal is een initiatief van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, en wordt gesteund door de Vlaamse overheid. Het project stelt zich tot doel “een brug te slaan tussen ondernemingen met vacatures en allochtonen, personen met een handicap en 45-plussers zonder job”. Het werkgelegenheidsinitiatief brengt vraag en aanbod beter bij elkaar en wil zoveel mogelijk geschikte en snel beschikbare werkzoekenden uit deze kansengroepen laten instromen in ondernemingen.


Gedelegeerd bestuurder Philippe Muyters van Voka toonde zich vrij tevreden over de resultaten. Volgens hem werden de doelstellingen bereikt of overschreden.
Enkele wetenswaardigheden:

twee op drie Jobkanaal-banen gingen naar laaggeschoolden
vier op vijf vacatures hebben betrekking op een contract van onbepaalde duur
vooral de ouderen zijn in trek (44% van de geplaatsten), daarna volgen de allochtonen (31%) en de gehandicapten sluiten de rij (22%)
allochtone werkzoekenden scoren beter in Antwerpen dan in de rest van Vlaanderen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen