< Terug naar overzicht

Jobhopping wordt trend, nu ook in België

De Belg verwacht gemiddeld 6,4 werkgevers op zijn cv te hebben staan tegen zijn pensioen.

Dat blijkt uit een enquête van iVox in opdracht van Manpower bij 3000 Belgen. Dit cijfer staat in schril contrast met de vaststelling dat een derde van de gepensioneerden een leven lang bij hetzelfde bedrijf heeft gewerkt.

Van de jonge werknemers (jonger dan 30 jaar) denkt slechts 9 procent trouw te blijven aan een werkgever. 17 procent denkt zelfs tien of meer werkgevers op zijn cv te hebben staan.

Mannen verwachten wel vaker te jobhoppen dan vrouwen.

Meer feedback


De stijgende jobmobiliteit doet ook de behoefte aan gepaste carrièrebegeleiding stijgen. En dus vaker een beroep te doen op professionele rekruteerders.

Uit de enquête blijkt verder dat werknemers een persoonlijke service en feedback over hun potentieel en ambities verwachten van rekruteerders.

Werknemers verwachten ook eerlijke communicatie over eventuele negatieve aspecten van de job, welk salaris ze kunnen verwachten, hoe hun cv overkomt en wat er reilt en zeilt bij het bedrijf waar ze gaan soliciteren.

Het uitblijven van een antwoord na een sollicitatie via het internet is één van de belangrijkste bronnen van ergernis van kandidaten.

Maar ook opdringerige rekruteerders die kandidaten in een bepaalde richting duwen en hun beloftes niet nakomen, kunnen op weinig sympathie rekenen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen