< Terug naar overzicht

Jobhoppen neemt toe

Werknemers in Europa wisselen vaker van baan. Dit blijkt uit recente enquête in acht Europese landen. Het percentage jobhoppers in de bereikte doelgroep is gestegen tot 26,5%.

Een Nederlands bureau voor personeelsmeting voerde een opvolgingsonderzoek uit in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Dit onderzoek resulteerde in een ‘Europese motivatie-index’, die het arbeidsethos in kaart zou brengen.

Terzake: het aantal medewerkers dat de organisatie verlaat, is toegenomen van 23,1% bij de meting in 2006 tot 26,5% in 2007. Ook in België is er sprake van een stijging. Alleen in Engeland en Frankrijk nam het percentage medewerkers dat wisselt van job af. De stijging van het aantal vertrekkers moet volgens het bureau Effectory een alarmsignaal zijn voor organisaties. Ze geeft aan dat medewerkers weer meer keuze krijgen en het fenomeen jobhoppen alweer de kop opsteekt.

Volgens dezelfde enquête zouden Nederlandse werknemers meer betrokken en loyaler zijn dan werknemers afkomstig uit andere Europese landen. Dit betekent echter niet dat Nederlandse bedrijven op hun lauweren kunnen rusten. Ook bij hen is sinds begin 2007 een lichte daling in betrokkenheid merkbaar. De belangrijkste factoren die van invloed zijn op het behouden van medewerkers zijn volgens het bureau de organisatie zelf, de ontwikkelingsmogelijkheden en de werkzaamheden die een medewerker uitvoert.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen