< Terug naar overzicht

Jobcreatie valt stil en al meer dan 200.000 werklozen in Vlaanderen

Sinds begin 2012 is de jobcreatie in Vlaanderen bijna volledig stilgevallen en neemt het aantal Vlaamse werklozen ook toe. In juli werd de drempel van 200.000 Vlaamse werklozen overschreden.

Dat blijkt uit de nieuwe publicatie van de sociaal-economische kernindicatoren voor Vlaanderen van de SERV (Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen). De SERV verzamelde de cijfers bij de Nationale Bank, het Planbureau, de VDAB en Eurostat.

De cijfers wijzen onder meer op een verdere daling van de werkgelegenheid in de industrie (sinds het derde kwartaal van 2010) en op een lichte daling van de Vlaamse haventrafiek tegenover 2011. Maar de meest opvallende cijfers hebben betrekkeing op het werk. Zo blijkt de werkgelegenheidscreatie sinds begin 2012 "zo goed als stilgevallen."

“Ook in de bedrijfstakken die in 2011 nog een aanzienlijke werkgelegenheidsgroei registreerden (zoals marktdiensten en social profit), is de werkgelegenheidscreatie zo goed als stilgevallen”, aldus de SERV.

Dat het aantal werklozen in de zomer piekt, is een weerkerend fenomeen met de afgestudeerden die in de statistieken belanden. Maar afgelopen zomer was de piek aanzienlijk hoger dan die van 2011. Sinds begin 2012 neemt het aantal Vlaamse werklozen ook toe en in juli werd de drempel van 200.000 personen overschreden.

Uit de cijfers blijkt ook dat de werkloosheidsvooruitzichten aanzienlijk verslechterden in de zomer van 2012.

Bron: SERV/De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen