< Terug naar overzicht

Job maakt vrouwen gelukkiger

Vrouwen zijn gelukkiger als ze kinderen hebben, hoog opgeleid zijn en een betaalde job hebben. Vrouwen kunnen de werkdruk goed aan, maar het `werk-privé-conflict` staat het geluk geregeld in de weg.

Dat blijkt uit onderzoek naar de geluksbeleving van vrouwen door onderzoeksbureau Qidos, in opdracht van de Nederlandse zorgverzekeraar Energiek en Lof Media. Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim 500, veelal werkende vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 38,7 jaar.

Het merendeel van de vrouwen uit het onderzoek (83 procent) heeft een betaalde baan. Deze vrouwen zijn met een 7,6 gemiddeld genomen gelukkiger dan vrouwen zonder betaalde baan (7,1). Nederlandse vrouwen werken voornamelijk voor het salaris, hun ontwikkeling, sociale contacten en het inzetten van talenten en kennis.

Vrouwen kunnen de werkdruk goed aan en zijn tevreden met de ondersteuning thuis. Toch staat het `werk-privé-conflict` het geluk van vrouwen geregeld in de weg. Bijna een derde van de respondenten is thuis vaak (of altijd) met het werk bezig. Meer dan de helft van de respondenten geeft aan ontevreden te zijn over de tijd die ze voor zichzelf hebben.

Twee derde van de vrouwen geeft aan een levensmotto te hebben. Vrouwen met een motto zijn met een gemiddeld gelukscijfer van 7,8 gelukkiger dan vrouwen zonder motto (7,1).

Het onderzoek toont ook aan dat vrouwen die gezond en gevarieerd eten en sporten, gemiddeld genomen ook gelukkiger zijn. Een derde van de onderzochte vrouwen wil meer sporten, maar mist hiervoor de tijd. Iets meer dan de helft van de respondenten (54 procent) geeft aan gezonder en meer gevarieerd te willen eten.

Bron: Personeelsnet

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen