< Terug naar overzicht

Job@ lanceert Ondernemersbox

Op een evenement in het Brusselse Flageygebouw lanceerde Job@ maandagavond voor een publiek van 1000 managers de ‘Ondernemersbox’. Deze marketingactie ligt in het verlengde van het ‘Banenplan’ (tweede helft 2003) en het Ondernemersplan (eerste helft 2004). Voor de promotie wordt professioneel poolreiziger en managementconsultant Dixie Dansercoer ingeschakeld.

De Ondernemersbox werd ontwikkeld met de actieve steun van de werkgeversorganisaties VBO, Voka en Unizo. Wat zit er in de doos?In januari 2005 worden vijf bedrijfsleiders op ijsexpeditie gestuurd onder begeleiding van Dixie Dansercoer. Die ervaring zou ook in het bedrijfsleven van pas komen.
Via een gratis telefoonnummer krijgen personeelsverantwoordelijken een antwoord op al hun sociaal-juridische vragen (i.s.m. Acerta Consult), elke dinsdag en donderdag van 14 tot 17 uur.
In de Ondernemersbibliotheek geven 12 topmanagers een persoonlijke boekentip. Wie de getipte boeken wil kopen, ontvangt een korting. En 100 managers krijgen de volledige reeks gratis (i.s.m. Standaard Boekhandel).
Op het programma staan ook zes seminaries over HR-management, gegeven door vooraanstaande sprekers uit de bedrijfswereld (i.s.m. Kluwer Opleidingen).
Job@ biedt tien bedrijfsleiders een persoonlijke mediatraining aan, gegeven door Dirk Tieleman (VRT) en Peter Vandermeersch (De Standaard).
Nieuws over arbeidswetgeving en HR wordt via e-mail verspreid (i.s.m. Kluwer Uitgevers).
Alle Nederlandstalige jobadvertenties uit de nationale pers worden geïnventariseerd en zijn via het internet op te vragen en te bekijken.
Onder de titel ‘Het Ministerie van Concrete Zaken’ confronteert Job@ elke maand een minister met CEO's en HR-managers. Het verslag van deze gesprekken verschijnt in Job@. De eerste aflevering is een ontmoeting tussen bedrijfsleiders en Vlaams minister-president Leterme, eind september.

Voor de promotie van dit pakket wordt dus Dixie Dansercoer ingezet. Volgens algemeen directeur Hans De Rore verenigt Dansercoer de kwaliteiten die een ondernemer succesvol maken: out of the box thinking, doorzettingsvermogen en een open visie.


Ten slotte werden een productvernieuwing en een mediacampagne voorgesteld. Vanaf eind september zal een personeelsadvertentie in Job@ de week nadien ook in Humo kunnen verschijnen. Voorheen werden in Humo alleen samenvattingen van het aanbod opgenomen.


Een mediacampagne op de radio en in gedrukte media zet sollicitanten aan hun profiel in te vullen op het internet, zodat ze elke week jobs op maat in hun mailbox krijgen. Deze Jobat Express zou nu al 77.000 gebruikers tellen. De sollicitant die het spel meespeelt, maakt kans op het winnen van een ‘business outfit’ en een kappersbeurt.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen