< Terug naar overzicht

Jan Vanhoutte aan de slag als HR-manager bij Volvo Parts

Begin april is Jan Vanhoutte gestart als HR-manager bij Volvo Parts te Gent. Hij stuurt er de HR-afdeling aan, die een beleid uitstippelt voor ongeveer 750 medewerkers in Gent en 250 elders in Europa. In zijn functie volgt Vanhoutte An Dewaele op, die doorgroeide naar een Europese HR-functie bij Volvo Parts.

Jan Vanhoutte (50), licentiaat Organisatie en Bedrijfspsychologie (KU Leuven, 1981) was sinds 2003 HR-manager bij het Amerikaans beursgenoteerd elektronicabedrijf Vishay BC Components (vroeger Philips). Hij was er verantwoordelijk voor het HRM van de drie Belgische sites (de commerciële afdeling Ecomal te Mechelen en de productie-entiteiten Vishay Evere en Vishay Roeslare). Door de slechte economische resultaten moest Vanhoutte er verschillende reorganisaties begeleiden. Eind 2008 sluit de firma te Evere de deuren, binnenkort valt ook het doek over Roeselare en stopt Vishay de verlieslatende productie in België.

Voorheen was Vanhoutte zeven jaar actief als HR-manager bij Philips België en Philips Commercial Activities Brussel. In een generalistische HR-functie was hij verantwoordelijk voor het HR-beleid van de Belgische hoofdkwartieren (140 medewerkers) en de commerciële divisies (550 medewerkers). Voor hij doorgroeide tot HR-manager was Vanhoutte al actief bij de Philips-groep. Tussen 1994 en 1996 was hij HR-officer bij Philips Industrial Activities te Brugge. Hij stond er in voor het HR-beheer van ongeveer 600 bedienden en kaderfuncties. Daarvoor was hij vier jaar HR-officer bij Philips Components Industrial te Roeselare (de latere productie-entiteit van Vishay), waar toen zowat 1100 personen werkten. Vanhoutte deed ervaring op als consultant bij ITC – Bureau voor Managementadvies en als trainee bij GB-Inno-BM.

Vanhoutte is ook lid van het sociaal comité van Agoria, waarin de sociale evolutie van de metaalverwerkende nijverheid in Oost- en West-Vlaanderen besproken wordt, en hij is spreker en lesgever bij het opleidingscentrum Syntra West.


Jan Vanhoutte vertelt in HR Square 56 van juni (rubriek Profiel) hoe een HR-manager tussen hamer en aambeeld zit tijdens een herstructurering. Geïnteresseerd in dit verhaal? Neem contact op met HR Square via bert@hrsquare.be of tel. 053/60.56.75.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen