< Terug naar overzicht

Jacques Rogge ontvangt eerste Global Citizen Award

Antwerp Management School overhandigde aan IOC-voorzitter Jacques Rogge een Global Citizen Award voor zijn uitmuntend leiderschap en internationale visie. De Global Citizen Award werd op donderdag 10 februari uitgereikt tijdens de derde lezing van de André Leysen Leadership Chair.

“Antwerp Management School gelooft dat we nood hebben aan meer global citizenship. Leiders anno nu hebben een open blik op de wereld. Ze aanvaarden de status quo niet, plaatsen hun organisatiebelang in de bredere maatschappelijke context. Ze denken en-en en zijn teamspelers. Het is de missie van onze school om global citizens op te leiden. Jacques Rogge als schoolvoorbeeld van dit soort global citizen leider is dan ook een gedroomde laureaat onze allereerste Global Citizen Award”, motiveert decaan Philippe Naert.

Antwerp Management School ervaart dat in onze geglobaliseerde wereld er een behoefte ontstaat aan leiders met een internationale visie en aanpak. Het huidige bedrijfsleven wordt gekenmerkt door snelheid, onzekerheid, hoogtechnologische ontwikkelingen, innovatieve communicatievormen en internationale machtsverschuivingen.

Huidige en toekomstige leiders moeten een brede kijk hebben om al die externe veranderingen te (h)erkennen, zodat ze adequaat kunnen reageren. Graaf Jacques Rogge is een voorbeeld van dergelijk nieuw leiderschap: mensen die bruggen bouwen en vanuit gemeenschappelijke overeenkomsten iedereen verenigen om hetzelfde doel te bereiken.

Dr. Jacques Rogge: “Een leider moet over een goede zelfkennis beschikken en zich terdege bewust zijn van zijn of haar beperkingen. Dit is waarschijnlijk één van de moeilijkste eigenschappen om na te streven. Iemand die visie en drive heeft en volledig toegewijd is, heeft vaak de grootste moeite om objectief te kijken naar zijn of haar prestaties. Het is niet eenvoudig om vanuit deze gemoedstoestand nederig te blijven en gevoel voor humor te behouden, wat volgens mijn overtuiging zeer belangrijk is in het leven."

"De missie van Antwerp Management School slaat de nagel op de kop: Globale leadership draait in essentie om menselijke interactie. Het is een hele een eer om deze allereerste Global Citizen Award van de alumni van Antwerp Management School te mogen ontvangen", aldus Rogge.

Jaarlijks


Vanaf nu zal jaarlijks in februari door de alumni van Antwerp Management School een Global Citizen Award uitgereikt worden aan een gerenommeerd en gerespecteerd leider. Deze leider moet excelleren in de kwaliteiten van het Global Citizenship. Dit houdt in dat hij of zij:

- uitmunt in het nemen van beslissingen en het leiden van mensen.
- uitstekend kan samenwerken met een uitgebreid veld van stakeholders.
- een unieke global perspective en impact heeft.
- zijn of haar expertise en competenties ten dienste stelt van de samenleving in het algemeen.
- in hoge mate de ontwikkeling van jong talent ondersteunt.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen