< Terug naar overzicht

Is thuiswerken slecht voor carriere?

Thuiswerk schaadt de carriere meer dan dat het ze ten goede komt. Dat denkt een meerderheid van de Britten. Ze vrezen dat hun baas en collega’s hen lui en ongemotiveerd zullen vinden als ze laten verstaan minder tijd op kantoor te willen doorbrengen.

Ondanks alle pogingen de voordelen van thuiswerken te promoten, wordt er dus nog steeds vreemd tegenaan gekeken. Dat stelt de zakelijke telecomaanbieder Inter-Tel, die een vragenlijst voorlegde aan Britse werknemers. Vier van de tien ondervraagden hebben het gevoel dat hun baas hen niet voldoende vertrouwt om thuis te mogen werken. De meerderheid is niet van mening dat thuiswerken een recht moet zijn, 18% vindt dat wel.

Een op drie respondenten zou graag thuis willen werken om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren, een kwart om meer tijd bij het gezin door te kunnen brengen. Voor niet meer dan 6% is het belangrijk dat door thuiswerk er tijd vrijkomt om cursussen te volgen en 3% kijkt er naar uit om door de reorganisatie van het werk, die gepaard gaat met thuiswerk, er meer lange weekenden op uit te kunnen gaan.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen