< Terug naar overzicht

Investeren in opleiding loont altijd

In mindere tijden wordt al snel bezuinigd op het opleidingsbudget. Onderzoek van de Cranfield School of Management toont echter aan dat bedrijven net wel moeten investeren in opleiding om te besparen.

De onderzoekers concluderen in het 'Nurturing Talent Report' dat organisaties die in hun personeel investeren over het algemeen meer kosten besparen, gemotiveerde medewerkers en minder personeelsverloop hebben.

Motivatie


Bijna acht van de tien ondervraagde opleidingsmanagers zeggen er meer heil in te zien hun bestaande personeel op te leiden, dan extern te gaan werven.
Meer dan vier op de tien vindt dat investeren in de medewerkers meer oplevert dan snijden in de kosten: het verhoogt immers de motivatie en leidt dus tot minder verloop.
Verder suggereert het onderzoek waarbij zo’n 1100-tal verantwoordelijken inzake opleiding en rekrutering werden bevraagd, dat de meest succesvolle ondernemingen een formeel trainingsbeleid voeren om hun medewerkers continu te ontwikkelen. Minder succesvolle ondernemingen bieden trainingen vaker ad hoc aan.

Geld besparen


Dr. Emma Parry, senior onderzoeker van de Cranfield School of Management: “Natuurlijk lijkt het logisch dat het opleidingsbudget als eerste sneuvelt in een recessie. Maar uit ons onderzoek blijkt duidelijk dat het ontwikkelen van bestaande medewerkers een veel effectievere methode is om de benodigde vaardigheden in huis te halen en tegelijkertijd geld te besparen dat anders uitgegeven moet worden aan het werven van extern talent. Werkgevers moeten hun medewerkers opleiden of ‘kweken’, zodat de bedrijfsdoelen gehaald worden.”

Bron: Cranfield School of Management, Managersonline

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen