< Terug naar overzicht

Investeren in een groene arbeidsmarkt

De Vlaamse overheid en de sociale partners zijn het erover eens dat groene jobs de motor moeten zijn voor sociale vooruitgang.

De SERV organiseerde samen met de Vlaamse overheid en de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) een ‘groene jobs-conferentie’ in het Vlaams parlement. Op die conferentie werden ook de Vlaamse aanbevelingen voor de Rio+20-top gelanceerd.

Alle betrokkenen zijn het erover eens dat groene jobs als motor moeten dienen voor sociale vooruitgang. Groene economie mag niet enkel focussen op minder uitstoot en op een lager grondstoffengebruik. Meer welvaart voor alle maatschappelijke groepen moet ook een basisdoelstelling zijn.

Vlaanderen vindt dat groene economie toepasbaar is in zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden. Die laatste kunnen grote stappen vooruitzetten omdat ze niet de belastende effecten van de ‘bruine economie’ met zich meedragen.

De conferentie besprak een aantal uitdagingen die de vergroening van de economie met zich meebrengt. Eén van de belangrijkste is de aanpassing van het onderwijs- en opleidingsstelsel dat ervoor moet zorgen dat er voldoende competenties en vaardigheden voorhanden zijn voor de invulling van de groene arbeidsmarkt.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen