< Terug naar overzicht

Ingenieurs willen ook na pensioen verder werken

Ingenieurs zijn zeer tevreden over hun loopbaan. Ook na hun 65ste wil de helft nog professioneel actief blijven. Bovendien blikt de overgrote meerderheid tevreden terug op hun carrière.

Ingenieurs blijven gemiddeld tot hun 61ste à 62ste beroepsactief. Dat is een stuk boven de leeftijd van 59 jaar waarop de Belgen gemiddeld effectief stoppen met werken. En ook na hun pensioenleeftijd is het merendeel niet van plan op zijn lauweren te rusten.

Dat blijkt uit een enquête bij 1300 ingenieurs tussen 50 en 70 jaar. De enquête werd gevoerd door ie-net, het samenwerkingsplatform van de Vlaamse ingenieursverenigingen. Na een rijk gevulde carrière wil de helft van de ondervraagde ingenieurs nog steeds actief blijven.

“Ingenieurs zijn ambitieus en dit zet zich ook verder na hun pensioen. Velen willen toch nog een actieve rol vervullen en gaan op zoek naar nieuwe uitdagingen. De helft wil vrijwilligerswerk doen en zo'n 30 procent een nieuwe business opstarten in dezelfde richting”, verklaart Hans Romaen, woordvoerder van ie-net. Nog anderen opteren voor een bestuursfunctie of om gewoon verder te werken, al dan niet minder.

Het merendeel van de ingenieurs (80 procent) blikt tevreden terug op zijn loopbaan. Driekwart zegt bereikt te hebben wat ze gehoopt hadden. Ook het einde van loopbaan verliep meestal vlekkeloos. Slecht een kleine 15 procent werd ontslagen omwille van hun leeftijd of beweert door zijn werkgever gedwongen te zijn geweest minder te gaan werken.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen