< Terug naar overzicht

In autowegrestaurant wachten tot file weg is

Dit weekend zijn de wegwerkzaamheden aan het viaduct van Vilvoorde gestart, die de komende maanden voor de nodige verkeersellende zullen zorgen. Daarom maakten de medewerkers van Microsoft deze morgen ‘de brug’: ze hebben een stek waar ze kunnen werken tot de file weg is.

Deze morgen werkten de medewerkers van Microsoft in de Autogrill restaurants van de tankstations in Waarloos (E19), Groot Bijgaarden (E40) en Nijvel/Nivelles (E19) in de rijrichting van Brussel.

De ludieke actie ‘maak de brug’ moet ‘anders werken’ promoten en aansturen op een mentaliteitswijziging. De medewerkers tonen dat een wifi-verbinding voldoende is om te kunnen samenwerken aan projecten.

Het hoeft vandaag immers niet meer om allemaal op hetzelfde moment samen naar kantoor rijden om daar te werken. Informatiewerkers kunnen met een laptop en internetverbinding overal en op eender welk moment aan de slag.

Uit recent onderzoek van Microsoft bleek echter dat meer dan helft van de Belgen ervan overtuigd is dat zij beter zouden presteren buiten de kantooromgeving. Toch moet ongeveer de helft van hen nog altijd op kantoor werken. En ook het milieu wordt beter van elke kilometer er minder met de auto gereden wordt.

Mentaliteitswijziging nodig


“Naar aanleiding van de werken in Vilvoorde willen we van de gelegenheid gebruik maken om die mentaliteitswijziging nogmaals te bepleiten”, zegt Philippe Rogge, general manager van België-Luxemburg bij Microsoft.

“Ik ben blij dat vandaag ook Autogrill en Telenet onze actie steunen. Maar ik wil komen tot een groter platform, waarbij iedereen die hiervan de logica inzit deze actie ondersteunt en mee verder draagt in de tijd. Ik doe hierbij dan ook een oproep naar de beleidsmakers en bedrijfsleiders om de eerste stappen daartoe te zetten. Er is maar één richting en dat is vooruit”, zegt Rogge.

Mario Orinx, general manager van Autogrill België: “Onze autowegrestaurants beschikken allemaal over voldoende plaatsen en de nodige, draadloze, infrastructuur die mensen de mogelijkheid biedt om van daaruit te werken. De werken aan het viaduct van Vilvoorde zullen de verkeerschaos op de Belgische snelwegen nogmaals pijnlijk blootleggen. Hoog tijd dus om vanuit alle kanalen het flexwerken van op afstand te stimuleren en de verloren filetijd tot een strikt minimum te beperken. Met dit initiatief willen we een signaal brengen en tevens duidelijk maken dat mobiel werken van overal kan, ook vanuit autowegrestaurants.”

“We zijn overtuigd van de meerwaarde van ‘het nieuwe werken’. Het is niet langer noodzakelijk om elke dag met de auto naar kantoor te rijden. Wie over internetconnectiviteit en een laptop, tablet of smartphone beschikt, kan overal en altijd online. Via videoconferencing kunnen vergaderingen probleemloos doorgaan. Sommige werknemers verkiezen dan ook meer en meer om thuis te werken, anderen verkiezen een publieke locatie met wifi. Om deze tendens te stimuleren, kunnen sinds januari alle Telenet-internetklanten via Wi-Free gratis gebruik maken van onze 1200 Telenet Hotspots in België en Luxemburg”, zegt Inge Smidts, sr. Vice-President Residential Marketing.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen