< Terug naar overzicht

Ijzergieterij Vuylsteke vraagt faillissement aan

De directie van Vuylsteke Gieterijen uit Roeselare legde gisteren de boeken neer. Het bedrijf was pas in augustus vorig jaar door concurrent Lecomte uit Namen overgenomen.

Vuylsteke was in een spiraal van schulden beland. De nieuwe eigenaar toonde weinig interesse om het bedrijf te integreren en om te investeren. Door het faillissement sneuvelen 111 banen: 90 arbeiders en 21 bedienden. Vuylsteke was hoofdzakelijk actief in gietwerk voor rioleringen. Daarnaast leverde het bedrijf mechanisch gietwerk.
Jan Maeseele van ACV-metaal wijt het nakende faillissement aan drie zaken. Ten eerste is er de algemene economische malaise. Voorts kampt Vuylsteke met een zeer kritische financiële toestand en tenslotte was er de situatie bij Lecomte zelf. Bij de overname werden beloften gedaan en vooruitzichten vooropgesteld waarvan niks in huis is gekomen.
Voor de Roeselaarse metaalsector is dit de tweede klap in een week tijd. Vorige week dinsdag werd de producent van landbouwmateriaal Netagco-AVR failliet verklaard. Daar verloren 77 mensen hun baan.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen