< Terug naar overzicht

Humor op het werk bevordert productiviteit

Positieve humor op het werk verhoogt de productiviteit. Toch blijven veel werkgevers sceptisch. Ze zijn bang dat dit hun werknemers zal afleiden en dat ze hierdoor slechter zullen presteren.

Dat blijkt uit de masterproef Psychologie van Daisy Van Dessel. Ze onderzocht het verband tussen humor en de prestaties op het werk. Ze maakte een onderscheid tussen twee positieve en twee negatieve stijlen van humor.

Voor de positieve humorstijlen zijn dat zelfversterkende en affiliatieve humor. Bij zelfversterkende humor lach je met jezelf om je beter te voelen, affliatieve humor is constructief en wordt gebruikt om de relaties met anderen te versterken.

Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich zelfverwerpende humor (waarbij men probeert de relaties met anderen te versterken door zichzelf belachelijk te maken) en agressieve humor (bewust plagen of denigreren van anderen).

Uit de vragenlijst blijkt dat positieve humorstijlen ervoor zorgen dat werknemers hun verplichte taken beter uitvoeren. Daarnaast zorgt de positieve humor er ook voor dat werknemers zaken ondernemen die niet strikt genomen tot het takenpakket horen.

Negatieve humorstijlen zorgen er echter voor dat werknemers de kantjes eraf rijden en zich beperken tot het strikt noodzakelijke werk.

Toch blijven veel werkgevers erg sceptisch tegenover humor op het werk. Ze zijn bang dat dit hun werknemers zal afleiden en dat ze hierdoor slechter zullen presteren.

Bron: Knack

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen