< Terug naar overzicht

HRM wordt steeds belangrijker

HRM’ers gaan ervan uit dat hun rol steeds belangrijker worden. Daardoor neemt uiteraard ook de werkdruk stevig toe. Een loonsverhoging denkt zowat de helft onder hen evenwel niet te krijgen.

Dat blijkt uit het Nederlandse ADP-onderzoek ‘HR Trends 2010-2011’, uitgevoerd aan de hand van een bevraging van 891 respondenten.

HR-afdelingen zijn ervan overtuigd dat er meer strategisch en adviserend gewerkt zal moeten worden. Talent development wordt dan ook steeds belangrijker. In 2009 vond slechts één op de tien HR-medewerkers talent development een belangrijk beleidsthema, in 2010 is dat aantal gestegen naar ruim zes op de tien.

Een verbetering van de arbeidsmarktcommunicatie stijgt ook met stip. Nagenoeg 48 procent vindt het een belangrijk beleidsthema voor 2010 en 2011. In 2009 vond slechts 16 procent het een belangrijk thema.

Meer dan de helft van de HRM’ers vindt dat hun functie zwaarder wordt door een toename van algemene managementtaken (58 procent) en advies aan derden (52 procent).

Die veranderende rol laat zich voelen in de werkdruk van de HRM’ers. Ruim zes op de tien verwachten dat hun functie de komende jaren zwaarder wordt. Ze zien zowel een verandering in de uitvoering van taken (80 procent), als een uitbreiding van het takenpakket (69 procent) op zich afkomen. Een promotie of loonsverhoging zit er dan weer voor zowat de helft van de HRM’ers evenwel niet meteen in.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen