< Terug naar overzicht

HR werkt meer dan collega’s van andere afdelingen

86 procent van de HR-professionals geeft aan dat hun werk essentieel is voor het succes van hun werkgever. Dat is een veel hoger percentage dan bij andere beroepsgroepen, zoals juristen (65 procent) en accountants (66 procent). Het belang van HR voor een organisatie wordt onderstreept door de vele uren die HR-professionals werken.

Dat blijkt uit een recent onderzoek van Robert Walters bij 2200 Britse kantoorwerkers. Ruim een kwart van de HR-professionals geeft aan meer dan 50 uur per week te werken. Alleen advocaten overtreffen dit, terwijl bijvoorbeeld IT-professionals en medewerkers van banken daar ver bij achterop blijven.

Bijna een kwart van de HR-professionals geeft aan regelmatig in het weekend te werken. Overigens ontvangt 82 procent van de HR-professionals geen (formele) compensatie voor dit ‘overwerk’.

De werktevredenheid van HR-professionals wordt vooral bepaald door uitdagingen in het werk. Deze factor is zelfs iets belangrijker dan de balans werk-privé.

Professionals stappen vooral op als er een gebrek aan loopbaanperspectief is. Gemiddeld geeft 60 procent van de professionals dit aan als reden. De HR-professionals scoren hier, met 54 procent, echter het laagst van alle onderscheiden beroepsgroepen.

Van alle onderzochte beroepsgroepen is HR het meest ‘groen’. Op de vraag of professionals een baan zouden accepteren bij een werkgever zonder oog voor het milieu, gaf slechts 32 procent aan dit te overwegen. Financiële professionals zijn hier veel minder gevoelig voor.

De meeste HR-professionals maken geen onderdeel uit van een formeel mentorprogramma, terwijl ze wel heel positief zijn over mentorprogramma's. Maar liefst 88 procent van de HR-professionals geeft aan dat zij zouden profiteren van een dergelijk programma. Dit is veel hoger dan bij andere beroepen.

Bron: P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen