< Terug naar overzicht

HR verovert zijn zitje aan de directietafel

Bijna alle HR-directeurs worden betrokken bij strategische beslissingen binnen hun organisatie. Bijna de helft van hen heeft een plek aan de bestuurstafel. De voorbije economische crisis heeft hen daarbij zelfs een duwtje in de rug gegeven.

Uit onderzoek van de Lancaster University Management School blijkt dat 87 procent van de HR-directeurs op executive niveau bij de organisatie betrokken is. 40 procent heeft een zitje in de raad van bestuur. Volgens de onderzoekers maakt HR nu deel uit van de gouden driehoek, samen met de financieel directeur en de CEO.

Toch blijkt uit het onderzoek dat HR nog veel huiswerk heeft. De helft van de HR-directeurs heeft nog te weinig kennis van de organisatie om aan te kunnen tonen hoe hun werk het functioneren van andere afdelingen beïnvloedt.

Meer en meer wordt van HR verwacht dat ze bijdraagt tot het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen en dat ze ook kan aantonen wat de impact is op het uiteindelijke resultaat.

Volgens de onderzoekers krijgen HR-managers nu de kans aan te tonen dat ze dat zitje aan de directietafel ook verdienen. Dat betekent dat ze zich dezelfde taal als de CEO en de financieel directeur eigen moeten maken.

Bron: Personnel Today

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen